Frågor & Svar


VAD INNEBÄR ER KVALITETSGARANTI ?

Kvalitetsgarantin innebär att om ni mot all förmodan inte är nöjda med städningen så kan ni vända er till oss så åtgärdar vi felet gratis. Vad gäller flyttstädning så kan besiktningsmannen vända sig direkt till oss med eventuella anmärkningar så städar vi igen så att det blir godkänt. Detta utan extra kostnad.


VAD GÖR JAG OM JAG INTE ÄR NÖJD MED STÄDNINGEN ?

Se ”Vad innebär er kvalitetsgaranti ?” längst upp.


VAD INNEBÄR DE NYA REGLERNA OM SKATTEREDUKTION FÖR HUSARBETE?

Ladda ner Skatteverkets broschyr:
Skattereduktion för rot- och rutarbete


VEM STÅR FÖR STÄDMATERIAL OCH UTRUSTNING ?

När vi börjar hos en ny kund gör vi en inventering av städmedel och utrustning och ser om/vad som behövs för att komplettera detta. Antingen köper ni in detta själva eller så skaffar vi det och ni betalar självkostnadspris. Om ni har något speciellt önskemål på medel eller utrustning som ni vill att vi använder så gör vi självklart detta.


INOM VILKET OMRÅDE UTFÖR NI STÄDNING ?

Vi utför städning i hela Västra Götaland.


VAD BEHÖVER JAG FÖRBEREDA INFÖR STÄDNING ?

Kyl och frys ska vara avfrostat när vi får tillträde till lägenheten. Denna avfrostning ansvarar du som beställare för. Vid avvikelser tas det ut en debitering av 195k


ÄR DET NÅGOT NI VILL VETA INFÖR STÄDNING HOS MIG ?

Vi behöver veta allt som kan påverka städningen . Så som ”Ett fönster går inte att öppna” ”Vi har lämnat kvar 3 skåp till nästkommande hyresgäst/köpare” “Laminatgolvet i köket är lättrepat, ni behöver inte dra ut kylskåpet då detta lätt kan förstöra golvet” osv.


HUR BETALAR JAG ?

Genom faktura som skickas till dig som PDF-bilaga i ett mail efter utförd städning och är på tio dagars betalningsperiod, från det att städningen är genomförd. Bankgiro: 720-4845


HUR FÅR JAG MIN FAKTURA ?

Fakturan skickas till din emailadress du kontaktat oss med. Den bifogas ett mail som PDF-bilaga. Betalningsperioden är på 10 dagar, från den dag städningen är genomförd.


OM JAG BEHÖVER JOBBA DEN DAGEN NI STÄDAR HOS MIG , HUR GÖR VI ENKLAST ?

Har ni något viktigt att närvara på strax efter 08:00 (tiden för överlämning av nyckeln) Ofta går det också att gömma nyckeln i lägenheten (tejpa fast under vasken i köket eller bakom ett element) så kan vår personal låsa när de är klara med städningen och lägga nyckeln i brevlådan när de går. Förseningar kan uppstå på grund av förseningar i trafik mm. trots att vi självklart gör allt vi kan för att detta inte skall ske.


Har du några andra frågor eller funderingar så kontakta gärna oss via mail eller per telefon, så återkommer vi så snabbt vi kan för att hjälpa Dig med dina frågor. Vanligen inom 24 timmar .
Kontakta gärna Rena byggnaden
Mail: info@renabyggnaden.se
Tel: +46(0)737 57 37 53

Om oss

Rena Byggnaden StädService tror på ett jobb väl utfört, och sätter en ära i att utförastädningen precis som du som kund vill ha den. Noggrant, pålitligt och flexibel.

Gilla oss

Var första av dina vänner som gillar oss

Kontakta oss


  Rena Byggnaden
   +46(0)737 57 37 53

Vi har öppet måndag till fredag

08.00 - 17.00

KUNDTJÄNST


Vi finns tillgängliga för dig om du har frågor eller funderingar om våra tjänster. Välkommen!
Ring oss direkt på
+46(0)737 57 37 53
eller mejla oss på :
info@renabyggnaden.se

SÖK JOBB


Vill du arbeta heltid, deltid eller enstaka uppdrag? Hos oss finns möjlighet till ett fritt och trevligt arbete!
Om du vill bli en del av vårt team. Ring oss direkt på
+46(0)737 57 37 53
eller mejla oss på :
info@renabyggnaden.se